Zelf je uiterlijk veranderen

We worden allemaal naakt geboren. Onschuldig en nog onbevlekt door de wereld en het leven. Maar dat blijft niet zo. Gaandeweg zal je uiterlijk veranderen. Je wordt natuurlijk ouder en je lichaam verandert maar je zal misschien ook wonden en littekens oplopen. Je ontwikkelt een eigen smaak en stijl wil daar zelf ook aan voldoen en zo verandert jouw uiterlijk over de jaren heen. Nu kan dat superleuk zijn. En al helemaal als je het zelf kan doen en er geen bakken met geld tegenaan hoeft te gooien.

Spelen met make-up

Vanaf een bepaalde leeftijd vinden veel mensen make-up interessant. Make-up is er namelijk toe instaat jouw beste kenmerken extra te belichten. Maar daarnaast kan het ook een middel zijn om jezelf in uit te drukken. Het kan kunstig of heel sober zijn en je kan het helemaal zelf doen. Veel oefenen zorgt ervoor dat je er beter in wordt en het is nog leuk ook.

Kleuren en knippen

Als je het wat groter aan wilt pakken, kan je ook kiezen voor een verandering aan je haardos. Persoonlijk raad ik niet aan om zonder ervaring de schaar erin te zetten maar als je weet wat je doet, kan het best. Je kan ook de kleur veranderen met haarverf. Er zijn tegenwoordig honderden soorten en kleuren te vinden op de markt. Van permanent tot semipermanent en van superzwart tot felroze. Volg de instructies goed op anders kom je misschien voor nare verassingen te staan en onthoud dat je haar ‘lichter’ verven niet bevorderlijk is voor je haar en bovendien zelf vaak niet lukt.

Stick ’n poke

Van permanente haarverf die uiteindelijk uitgroeit en dus niet helemaal voor altijd is, naar iets wat wel écht voor altijd is: tattoos. Zojuist zei ik dat je niet je haar moet knippen als je niet weet wat je aan het doen bent en voor tatoeages geldt dat nog veel meer. Maar zelf tattoos zetten is wel een trend en je ziet er steeds meer over. Nee, je hoeft geen machine in huis te halen. Met een naald en inkt zit je goed. Lees je hierover goed in en denk er niet te licht over. Tattoos zijn echt voor altijd en daarnaast zijn stick ’n poke tattoos die door een amateur zijn gezet vaak minder mooi maar ze kunnen wel hele mooie betekenissen dragen.

Outfits overhoop

En als laatste, als al dat permanente je totaal niet aanspreekt, kan je ook gewoon je kledingkast uitzoeken en vervolgens lekker gaan shoppen. Dat ga ik in ieder geval wel doen!

Geef een reactie