Werken tijdens je opleiding

Wanneer je aan het studeren bent of nog een andere opleiding aan het afronden bent heb je waarschijnlijk niet de mogelijkheid om fulltime te werken. Maar de kans is groot dat je alsnog geld nodig hebt om te kunnen leven. Studeren is namelijk duurder aan het worden aangezien er tegenwoordig geen basisbeurs meer is die wordt kwijtgescholden. In plaats daarvan zullen de meeste studenten moeten lenen of bijverdienen. Maar dit kan lastig zijn aangezien je dan de balans moet zien te vinden tussen de opleiding die je aan het doen bent en de baan die je hebt. Daarom bespreken we in dit artikel de beste manieren om te werken tijdens je opleiding.

Parttime

De meest logische manier van werken als je nog bezig bent met een opleiding is natuurlijk parttime. Je kunt als student niet veertig uur per week gaan werken maar je kunt wel 8-16 uur per week werken. Natuurlijk zal dit nog steeds betekenen dat je het waarschijnlijk erg druk hebt. Je zult moeten proberen een balans te vinden tussen je werk en studeren. Een ongewone tip die wij kunnen geven is om een bijbaan te nemen die vooral fysiek is. Als je voor je opleiding je volledig mentaal moet concentreren op de stof is het niet ideaal als je bij je bijbaan ook nog erg hard moet nadenken. Als je bijbaan iets fysieks is zoals bijvoorbeeld achter de kassa staan of meehelpen bij een evenement kun je gewoon lekker uit te voeten zonder dat je mentaal nog moeier wordt.

Uitzendbureau

Soms heb je het zo druk tijdens je opleiding dat je zelfs geen tijd hebt voor een parttimebaan. Maar sommige periodes heb je het juist heel rustig. Een goede optie om dan wat bij te verdienen tijdens een rustige periode is om via een uitzendbureau te werken. Deze hebben vaak tijdelijke klussen in de aanbieding waar je kunt werken en dan zit je niet vast aan een contract. Persoonlijk werk ik bijvoorbeeld bij Binckwerk, een uitzendbureau Den Haag.

Stage

Veel studenten lopen tijdens hun studie stage. Dit betekent dat ze fulltime stagelopen maar waarschijnlijk niet zoveel geld verdienen. Toch zijn er wel mogelijkheden om een goede stagevergoeding te krijgen. Als je een economische studie doet kun je bijvoorbeeld als sales medewerker gaan werken bij bedrijven. In sales krijg je naast de stagevergoeding die meestal maar een paar honderd euro is ook nog een percentage per sale die je levert. Met deze bonussen kun je als je goed presteert best nog eens een goed maandelijks salaris krijgen terwijl je tegelijkertijd je studie afrondt.

Geef een reactie