Wanneer je ouders oud worden

Naar mijn mening zijn er drie fases tijdens het opgroeien. De eerste fase is je kindertijd. Tijdens je kindertijd kijk je naar je ouders als superhelden. Je bent ook afhankelijk van je ouders, zonder je ouders kun je niet overleven. Je ziet je ouders als verantwoordelijke volwassenen die alles het beste weten. De volgende fase is voor de meeste kinderen tijdens de puberteit. Tijdens deze fase zullen pubers zich ontzettend afzetten tegen hun ouders en alles wat hun ouders doen en zeggen als fout en verkeerd zien. Pubers denken het zelf allemaal beter te weten. De laatste fase is wanneer je volwassen wordt en je een meer gebalanceerde relatie krijgt met je ouders waar je op gelijk niveau met elkaar omgaat.

Ouder worden

Maar natuurlijk zijn je ouders altijd nog je ouders en zeker in de eerste jaren dat je volwassen bent zullen ze je nog steeds helpen. Maar uiteindelijk komt er een tijd dat ze niet meer voor jou zorgen maar dat jij voor hun aan het zorgen gaat. Je ouders zullen ouder worden, meer gezondheidskwalen hebben en uiteindelijk zul je afscheid van ze moeten nemen. Hopelijk pas als jij zelf ook al oud bent.

Gezondheidsproblemen

Wanneer je ouders ouder worden zullen ze meer last krijgen van ouderdomskwalen en dat betekent dat ze meer zorg nodig hebben. Het is verstandig om je ouders te helpen verhuizen voordat ze zo oud worden dat ze geen trappen meer kunnen lopen, Wanneer ze op tijd naar een woning gaan waar alles gelijkvloers is zullen ze daar langer kunnen blijven voordat ze naar een verzorgingstehuis moeten gaan.

Parkinson

Persoonlijk zijn mijn ouders nog beiden heel gezond maar ik heb ervaring met hoe mijn ouders omgingen met het ouder worden van hun eigen ouders, mijn oma en opa. Mijn opa kreeg als eerste gezondheidsklachten, Hij kreeg namelijk de ziekte van Parkinson. Door deze ziekte kon hij uiteindelijk niet zo goed meer lopen en had hij een rollator nodig. Mijn ouders hebben hem ontzettend veel geholpen. Maar opvallend aan mijn opa was dat ondanks de ziekte hij toch altijd wilde blijven bewegen en ook nog zeer scherp van geest was. Hij las dus nog steeds veel. Uiteindelijk kreeg hij het wel moeilijker en kwam hij te overlijden. Ik denk dat het belangrijk is voor kinderen om hun ouders te helpen wanneer ze ouder worden.

Geef een reactie