Schade aan je huis

Het is natuurlijk volop winter en dat betekent dat het weer niet fantastisch is. Zeker in de herfst en winter heeft Nederland natuurlijk regelmatig te maken met harde wind, regen en zelfs stormen. Wanneer een dergelijke storm over Nederland trekt zorgt het altijd voor veel schade. We hebben het geluk dat er in ons land niet echt orkanen voorkomen maar desondanks kunnen de stormen in Nederland nog steeds bomen omverwaaien en ook schade aan huizen aanbrengen. Zelf woon ik al jaren in Brabant in een mooi losstaand huis maar wij hebben in de afgelopen jaren toch ook stormen gehad die het huis heeft beschadigd. In dit artikel bespreek ik de verschillende soorten schade die een storm aan je huis kan aanbrengen en wat je kunt doen om het te repareren en voorkomen.

Waterschade

Dit is natuurlijk veelvoorkomende schade wanneer het ontzettend hard regent. Er zijn veel huizen die jaarlijks last hebben van waterschade. Er zijn verschillende plekken in het huis die gevoelig zijn voor waterschade. We leven in Nederland natuurlijk in een laag, land waar een groot deel van het land onder de zeespiegel ligt. Dit betekent dat wanneer het zo hard regen dat het rioleringssysteem het water niet aankan zullen hele straten blank staan. Dit water kan de huizen inkomen en zal waterschade aanrichten bij de deuren. Natuurlijk zijn ook kelders gevoelig voor dergelijker waterschade. Tijdens een regenstorm kun je natuurlijk beginnen met het leggen van handdoeken bij ramen en deuren waar mogelijk water binnenkomt

Windschade

De tweede voornaamste manier waarop je huis schade kan oplopen is door de wind. Wanneer het ontzettend hard waait kunnen hele bomen omwaaien. Als een grote tak op je dak waait dan zul je waarschijnlijk dakschade oplopen. Maar ook als je je dakpannen hebt zullen deze waarschijnlijk van je dak afwaaien. Er zijn verschillende manieren waarop je dakpannen kunt laten leggen waardoor de kans dat ze eraf waaien kleiner wordt. Ook kun je bijvoorbeeld rabatdelen gebruiken.

Verzekering

Zorg er altijd voor dat je een verzekering hebt zodat je ervoor kunt zorgen dat wanneer je schade oploopt dat je geen financiële schade oploopt. Dit is ontzettend belangrijk om veel stress te voorkomen. Met een goede verzekering kun je ervoor zorgen dat je huis gerepareerd zal worden en de schade vergoed wordt. Dit zal elke winter een stuk veiliger gevoel geven en zal ervoor zorgen dat je kunt genieten van de feestdagen.

Geef een reactie