3 Redenen waarom reizen zo leerzaam is

Ben jij van plan om binnenkort op reis te gaan? Twijfel dan niet langer en boek die reis! Reizen is namelijk een hele leerzame ervaring waar je veel nieuwe dingen zult leren. En dan niet alleen over het land waar je bent, maar ook zeker over jezelf. In deze blog geef ik je 3 redenen waarom een reis zo leerzaam is. Lees snel verder om meer hierover te ervaren.

Andere cultuur

Waar je ook heen gaat op vakantie, het is er altijd anders dan thuis. Daarvoor hoef je niet naar de andere kant van de wereld, die verschillen zie je ook al als je naar onze buurlanden gaat. Sterker nog, zelfs in Nederland zijn er al verschillen te zien tussen verschillende regio’s. Wat in de ene regio heel normaal is is dat in de andere regio helemaal niet. En anders om ook. Juist die verschillen zetten je ook weer aan het denken over je eigen gewoontes en manier van leven. Het is natuurlijk wel zo dat hoe verder je naar huis gaat, hoe groter de verschillen zijn die je zult tegenkomen. Zelf heb ik vorig jaar een Rondreis Indonesië gedaan en daar heb ik enorm van genoten. Ik kwam als een nieuw mens terug.

Andere omstandigheden

Als je op reis gaat zul je je in allerlei omstandigheden bevinden die je thuis niet zo snel tegenkomt. Thuis heb je je veilige alledaagse leven met je routines, je weet precies hoe het er overal aan toe gaat. Als je op reis gaat heb je die zekerheid niet en zul je in situaties komen waar je moet improviseren. En dat is super leerzaam. Want wat doe jij als je op een station komt en je trein is gecanceld? Of als je in een restaurant komt waar je niks kent wat op de menukaart staat? Of als je een vervelende mede-vakantieganger op je slaapzaal in een hostel hebt liggen? Je zult soms verbaasd zijn van je eigen reactie op deze situaties. Daag jezelf uit en kijk wat je allemaal kan leren!

In gesprek

Op reis kom je ook allerlei mensen tegen. Dit kunnen mensen zijn die je bij een rondleiding ontmoet, mensen met wie je in de trein zit of mensen die je in een restaurant ontmoet. Ga met hen in gesprek en ervaar hoe zij in het leven staan. Soms kun je op de plekken waar je dit het minst verwacht de leukste gesprekken hebben. En die gesprekken kunnen je weer inspirerend of je iets leren. Sta ervoor open en je zult zien dat dit je veel oplevert.

Geef een reactie