Lieveheersbeestjes kopen tegen bladluis

Lieveheersbeestjes zijn gek op eten. En dan vooral op bladluis. Ze eten ze niet met huid en haar op, maar slurpen ze leeg. En dat is goed nieuws voor als je last hebt van bladluis in bijvoorbeeld je kas. Als jij rozen hebt dan weet je dat de kans hebt dat er bladluis in komt. Wat je dan niet wilt doen is chemicaliën gebruiken. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar het is ook nog eens duur en slecht voor je eigen gezondheid. Ook beschadig je met chemicaliën ook de goede beestjes in de kas. Want je hebt bijvoorbeeld wel bijen nodig, die wil je niet beschadigen. Je kunt dan beter lieveheersbeestjes kopen om de bladluis te bestrijden.

Lieveheersbeestjes kopen doe je online

Je hoeft echt zelf niet op zoek om die beestjes te vangen of te lokken. Lieveheersbeestjes kopen gaat heel gemakkelijk. Je kunt precies aangeven hoeveel je er nodig hebt. Dat is mede afhankelijk van de oppervlakte van de kas en het aantal planten. Ook de intensiteit van de plaag telt mee. Je kunt lieveheersbeestjes gewoon online bestellen. Je krijgt ze dan gewoon thuisbezorgd in een brievenbuspakketje. Door de gebruiksaanwijzing te volgen zorg je dan voor het beste resultaat. De lieveheersbeestjes zullen zelf vertrekken als ze klaar zijn met het opeten van de bladluizen.

Lieveheersbeestjes zijn ook nog eens leuk om te zien

Veel mensen geloven dat lieveheersbeestjes geluk brengen. En in zekere zin brengen ze dat ook. Zeker wanneer ze jouw kostbare planten vrij houden van bladluis. Je kunt hierdoor gewoon jouw planten goed verkopen en dankzij de lieveheersbeestjes hoef je geen chemicaliën te gebruiken. Hierdoor blijven de planten langer mooi. Ook zullen ze geen nare geur afgeven wanneer ze bij een klant in huis komen te staan. Daarbij zijn lieveheersbeestjes ook nog eens leuk om te zien. Ook kan het heel leerzaam zijn om er eens goed naar te kijken.

Waarom wil je bladluis eigenlijk bestrijden?

Bladluizen zijn hele kleine beestjes die zich voeden met het sap van planten. Hierdoor beschadigen ze planten en kunnen ze ervoor zorgen dat knoppen en bladeren kunnen afvallen. Tijdens dit proces zorgen ze er ook nog voor dat de plant wordt bedekt met een dun plakkerig laagje. Ook kunnen ze plakkerige draden achterlaten en hier mee de planten verstikken. Door lieveheersbeestjes los te laten, zorg je ervoor dat de planten vrij worden van bladluis en de kwalijke invloeden van deze beestjes. Je planten zullen er mooier blijven uitzien en niet meer plakken!

Geef een reactie