Hoeveel betalen voor je studentenkamer

Voor vele jonge mensen is studeren een hele nieuwe fase in het leven. Je bent niet alleen klaar met de middelbare school en gaat nu aan je volgende level van educatie beginnen maar tegelijkertijd gaan ook veel studenten op kamers. Op kamers gaan is natuurlijk een fantastische stap in het leven aan gezien je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Dit geeft vele nieuwe vrijheden maar natuurlijk ook nieuwe verantwoordelijkheden. Over het algemeen hebben studenten ook niet zoveel geld en kunnen ze geen supergroot appartement huren. De meeste studenten zitten op kleine kamertjes in oude gebouwen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat op kamers zijn niet de meest fantastische periode van je leven kan zijn. Als je creatief bent is het best mogelijk om een leuke kamer tegen een schappelijke prijs te krijgen. In dit artikel bespreken we hoe je een goede studentenkamer kan krijgen en hoeveel je ervoor zult betalen.

Studentenwoningweb

Elk jaar zijn er in de grote studentensteden vele kamers beschikbaar via de sociale woningbouw voor studenten. Je kunt een dergelijke kamer krijgen door je in te schrijven voor studentenwoningweb. Hoe eerder je dit doet hoe beter, wanneer je langer op deze website staat ingeschreven heb je namelijk voorrang om een goede kamer te krijgen. Natuurlijk is het krijgen van een studentenkamer niet iets waar je al in het tweede jaar van je middelbare school over aan het nadenken bent maar toch kan het gigantisch helpen als je al twee jaar staat ingeschreven wanneer je gaat studeren.

Buiten het centrum

Wanneer je een studentenkamer wilt die niet superklein is en je een eigen keuken en of badkamer wilt dan is het verstandig om ervoor te kiezen een kamer te zoeken buiten het centrum. Je kunt nog steeds in Amsterdam of Utrecht wonen maar als je buiten het centrum woont kun je een veel grotere kamer krijgen voor hetzelfde geld. Op deze manier leef je comfortabeler en die tien minuten extra fietsen is het ook nog wel waard.

Hoeveel kosten

Een studentenkamer kost meestal niet zoveel, maar studenten hebben dan ook meestal niet zoveel geld beschikbaar. Met huursubsidie kun je best een mooie kamer krijgen voor 300-400 euro per maand. Bekijk wel altijd of gas water en internet is inbegrepen. Als je zelf zaken zoals een internet abonnement moet aanschaffen komen er natuurlijk nog kosten bij. Zelf heb ik jarenlang best fijn gewoond tijdens mijn studie je hoeft dus absoluut niet in een verschrikkelijke kamer te zitten.

Geef een reactie