mkb energie

Hoe regel je goedkope zakelijke energie voor je bedrijf?

Ondernemers zijn net mensen: ook zij willen net als consumenten profiteren van goedkope energie voor hun bedrijf. Wist je dat de energierekening voor mkb energie of grootzakelijk energie de hoogste kostenpost per maand is voor een bedrijf naast de huur van het pand? Logisch dus dat je als ondernemer op zoek bent naar manieren om goedkope én alsnog passende energie te vinden voor je kantoor. Gelukkig zijn er verschillende manieren om voordelig zakelijke energie af te nemen, zodat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. In dit artikel hebben we enkele handige tips voor je op een rij gezet waarmee je binnen no time goedkope energie voor je bedrijf hebt geregeld.

Energie vergelijken voor beste deal

De eerste tip die je jaarlijks kunt opvolgen is het vergelijken van meerdere energieleveranciers. Gemiddeld blijven mensen nogal eens hangen bij één energiebedrijf wanneer zij een bepaalde deal te pakken hebben. Natuurlijk snappen we dat het op een gegeven moment vertrouwd aanvoelt en dat je misschien geen tijd of energie hebt om te steken in de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier. Toch is het erg zonde wanneer je dit doet, omdat de kans ontzettend groot is dat je ergens anders goedkopere energie kunt krijgen. Het blijven vergelijken van energieleveranciers helpt hierbij om voor jou de beste deal te scoren. Hier hoef je zelf amper moeite voor te doen: op Minder.nl vind je een snelle tool die voor jouw energieverbruik het aanbod op een rij zet. Zo weet je direct wat de goedkoopste optie is.

Check de vaste energiekosten

Bij het vergelijken van meerdere energieleveranciers is het goed om te kijken naar de vaste energiekosten. Je moet namelijk ook vaste leveringskosten betalen aan je energieleverancier, naast de kosten per kWh stroom en m3 gas. Soms lijkt het alsof je een hele goede deal te pakken hebt, waarbij de tarieven laag liggen voor wat je nodig hebt. Controleer in dat geval altijd de kleine lettertjes; soms worden de vaste leveringstarieven ergens anders vermeld of in kleine lettertjes erbij gezet. Andersom kan dit overigens ook: lijkt een aanbieding niet heel aantrekkelijk door de hoge kosten per kWh en m3 dan kan het maar zo zijn dat de leverkosten laag liggen. Het ligt aan je energieverbruik welke deal het beste bij jouw bedrijf past. Maak je gebruik van een online energievergelijker dan worden dergelijke kosten overigens vaak meegerekend.

Controleer opzegtermijn van je energie

Tot slot is het handig om te weten dat je bij het afnemen van een zakelijk energiecontract al moet kijken naar de opzegtermijn en de einddatum van je contract. Soms is dat nog best ver weg, maar je kunt dit maar beter goed geregeld hebben. Waarom dat zo is? Heel simpel: wil je vervolgens overstappen naar een andere leverancier dan moet je dat binnen de periode van de opzegtermijn doen. Doe je dat eerder dan krijg je te maken met een opzegboete; een bedrag dat je moet betalen voor de overige energie die niet afgenomen is, maar die wel afgesproken was om af te nemen. Zeg je net te laat op, buiten de opzegtermijn en na de einddatum, dan kan je zakelijke energie zwijgend worden verlengd. Ook hierbij betaal je vaak te veel, omdat verlengingen nooit een laag aanbiedingstarief betreffen. Kortom: houd altijd de opzegtermijn en einddatum in de gaten voor de goedkoopste mkb energie.

Geef een reactie