Gelukkig de winter door

Het was gister blauwe maandag, ook wel bekend als de meest depressieve dag van het jaar. Waarom staat deze dag bekend als zo’n sombere dag? Blauwe maandag is typisch gezien de derde maandag van de maand. Er zijn verschillende redenen dat deze dag bekend staat als de meest sombere dag van het jaar. Het is vaak een dag in het midden van de winter waar het nog ontzettend koud en donker is. Natuurlijk is het dat een aantal maanden maar blauwe maandag valt ook nog eens ver weg van de feestdagen. En de motivatie van de goede voornemens van het nieuwe jaar zijn alweer voorbij. Daarnaast is de lente nog ver weg.

Winterdip

Natuurlijk is het absoluut niet zo dat iedereen op deze maandag het meest somber is in het hele jaar maar er is wel degelijk bewijs dat veel mensen last hebben van een winterdip. Dat ze zich in de winter somberder voelen dan anders. Daarom bespreken we in dit artikel tips om gelukkiger de winter door te komen.

 

Blijf bewegen

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar vol goede moed om meer te gaan sporten. Maar deze motivatie verdwijnt vaak weer na een paar weken in het nieuwe jaar. Dit komt mede omdat het nog koud en donker is en mensen dus vaak geen motivatie hebben om naar de sportschool te gaan of naar buiten te gaan om te hardlopen. Desondanks is het alsnog ontzettend belangrijk om te blijven sporten voor je gezondheid maar ook je mentale welzijn. Je zult vrolijker en een stuk minder somber zijn wanneer je blijft bewegen.

Blijf warm en knus

Het is in de winter koud en donker buiten maar dat betekent niet dat het niet knus en gezellig hoeft te zijn binnen. Houd de verwarming hoog binnen of installeer een pvc vloer of laminaat die goed warmte vasthoudt. Daarnaast kun je ook best de kerstverlichting wat langer laten hangen om het gezellig te houden.

Eet gezond en slik vitamines

Om je vrolijk te voelen is het ook ontzettend belangrijk dat je gezond eet naast bewegen. Maar je kunt ook in de winter best af en toe wat comfort voedsel eten. In de winter is er vaak niet zoveel zon buiten. Dit betekent dat mensen minder vitamine D aanmaken. Dit kan een grote invloed uitoefenen op je gemoedstoestand. Daarom is het belangrijk dat je ervoor kiest om vitamine D bij te slikken. Op deze manier weet je zeker dat genoeg vitamine D binnen krijgt en je zult minder somber zijn.

Geef een reactie