Een aangename ruimte levert een bijdrage aan een fijne sfeer

Dagelijks lees je in het nieuws over mensen die opgebrand dreigen te raken. Als werkdrukcoach begeleid ik mensen die problemen ondervinden door een hoge werkdruk. Ik heb een programma ontwikkeld, gericht op het ervaren van een gezonde werkdruk. Mensen mogen zich weer goed voelen op de werkvloer en het beste halen uit zichzelf én uit hun werk. In het traject wordt aandacht besteed aan de balans tussen werk en privé. Ook richt het programma zich op de communicatie met de leidinggevende om de goede samenwerking en het wederzijds begrip te vergroten. Het traject is kort en effectief. Na de intake volgen drie tot vijf coachsessies. Mensen die voor deze coaching kiezen, komen naar mijn praktijk maar ik coach ook op de werkvloer of bij de cliënt thuis. Het is van belang dat de coachruimte met zorg wordt gekozen en bijdraagt aan het welzijn van de cliënt.

Missie

Daarnaast geef ik ook lezingen door het hele land over stress en burn-out. Telkens stem ik de inhoud af van mijn praatje af op het publiek. De ene keer is de zaal gevuld vakgenoten, de andere keer zijn het belangstellenden of cliënten, niet zelden vergezeld van een familielid of vriend(in). Morgen ontvang ik uitsluitend werkgevers met HR-medewerkers over het omgaan met werknemers die in een hersteltraject zitten na burn-out. De oorzaak van burn-out ligt zeker niet alleen op het bord van de werkgever. We willen te veel, slapen te weinig, we nemen veel te weinig pauzes en de maatschappij stelt ook nog eens hoge eisen. Sommige van mijn cliënten hebben naast een drukke baan en kleine kinderen ook nog eens de zorg voor zieke ouders. Dat vergt veel energie. Daarnaast leggen sommige organisatie veel druk op hun medewerkers. Continue bereikbaarheid zorgt ervoor dat een mens nooit “uit” staat. Veel werkgevers weten te weinig over burn-out en hoe lang een herstelproces kan duren. In mijn lezing wil ik de werkgevers bewust maken en tips geven hoe hiermee om te gaan.

Locatie

De organisatie kies ik samen mijn secretaresse. We richten ons op een mooie locatie die centraal gelegen is. Vergaderlocatie Utrecht is een site die we al een paar keer naar volle tevredenheid hebben gebruikt voor het boeken van een geschikte locatie, evenals vergaderlocatie den bosch. Je boekt de locatie via de site van OneMeeting. Zo weten we zeker dat we geen zorgen hebben over inrichting van de zaal. De gewenste apparatuur is altijd aanwezig en, niet onbelangrijk: het werkt! Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de koffie goed is. Alle wensen kun je bespreekbaar maken, er wordt het uiterste gedaan om alles goed geregeld te krijgen.

Geef een reactie