Doorgewinterde reiziger of niet, deze tips wist jij nog niet.

Ben jij een echte reiziger? Of dit nu is voor zakenreizen of houd jij er gewoon van om de wereld te verkennen. In de wereld van nu is het makkelijker dan ooit om je van A tot Z, en dan ook nog eens via D, W en Y bij wijze van spreken. Daarnaast is de keuze via welke weg of met welk vervoersmiddel jij je wilt gaan verplaatsen bijna oneindig. Waarschijnlijk weet jij dan nu zo onderhand wel een aantal trucjes om zo efficiënt en/of goedkoop mogelijk te reizen. Maar dan nog valt er altijd nog een handig trucje bij te leren. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of eigenlijk nog maar een leek.

Laat je wereldstekker thuis en bespaar gewicht!

Klinkt gek, maar hij is vaak eigenlijk helemaal niet nodig. Er is namelijk een universele poort die zelfs wereldwijd bestaat en overal gebruikt kan worden. De USB namelijk. Zo kun je in ieder land gemakkelijk opladen. Blijkt er toch nergens een USB poort te zijn waarmee jij je apparaat kan opladen kun je altijd nog een oplader converter kopen. Naast dat hij een stuk goedkoper is, is hij ook nog eens een stuk lichter en zit je er niet mee tijdens het vliegen. Heb je nog extra ruimte voor ander belangrijkere spullen.

Fris jezelf op tijdens je overstap.

Wederom een gekke tip, maar kan zeer prettig zijn. Vaak bevatten vliegvelden een douche. Zit jij met een lange vlucht en ben je aan het wachtte op je overstap? Neem dan een lekkere douche.  Dit kan vooral lekker zijn wanneer je al een hele lange vlucht achter de rug hebt en je na de tweede vlucht ook meteen door moet voor werk of andere meetings. Vergeet dan niet om eventueel wat slippers en een handdoek bij de hand te hebben om zo extra onkosten te besparen en voor meer hygiëne.

Pak slim in.

 Dit kan wat meer tijd gaan kosten, vooral wanneer je nog niet zoveel reis ervaring hebt. Maar bedenk goed van te voren wat je nodig hebt. En wees je ervan bewust dat je geen controle hebt over wat of in je koffer gebeurt tijdens de reis. Het kan dus slim zijn om niet je meest dure spullen mee te nemen. Een tip voor degene die graag een nette overhemd wilt meenemen. Schaf voor je vertrek strijkvrije overhemden aan. Zo hoef je je niet al te veel zorgen te maken hoe je overhemd uit de koffer gaat komen.

Ik hoop dat je hier wat aan zal hebben. Welke gebruiken jullie zelf?

Geef een reactie