De stand van Hong Kong

Op deze blog spreken we altijd over de wereld van nu, over de stand van zaken in de wereld. Momenteel is er van alles gaande in China en de omliggende landen. Ik heb hier persoonlijke ervaring mee aangezien ik het afgelopen jaar in Hong Kong heb gewoond. In dit artikel wil ik ingaan op mijn persoonlijke ervaringen het afgelopen jaar in Hong Kong. De eerste situatie het afgelopen jaar zijn de protesten die zijn uitgebroken in Hong Kong tegen het vasteland van China en de overheid daar. De tweede situatie is meer recentelijk, namelijk het virus dat begonnen is in Wuhan in China en zich over de wereld verspreid. Hong Kong ligt natuurlijk superdicht tegen China aan en voelt daardoor de dreiging van het verspreiden van het Virus.

Protesten

Ik woon en werk momenteel in Hong Kong. Dit betekent dat ik in het afgelopen jaar veel heb meegemaakt van de protesten die zich daar hebben afgespeeld. In het begin was het zeer goed mogelijk om de protesten te ontwijken en merkte ik er persoonlijk eigenlijk niet zoveel van. Buiten het feit dat soms de metro was afgesloten. Maar toen kwamen er twee dagen waar de protesten letterlijk exact buiten mijn deur waren. Op dat moment was het voor mij onmogelijk om nog naar buiten te gaan zonder in de protesten te landen.

Er waren dus recht voor mijn deur constant schermutselingen tussen de protesteerders en de politie. Ik moest een paar keer rennen omdat de politie mijn kant uit kwam. Helaas viel toen ook mijn telefoon uit mijn zak. Ik heb dus een nieuwe telefoon aangeschaft nu een motorola telefoon. Nu zijn de protesten meer tot rust te gekomen maar dat komt onder andere omdat mensen nu nerveus zijn over het virus.

Corona virus

In December kwamen er berichten dat er in de stad Wuhan in China een nieuw virus zich aan het verspreiden was. Momenteel is het virus zich over de hele wereld aan het verspreiden. Ook in Hong Kong zijn de eerste infecties aangetoond. In Hong Kong merken we het aangezien iedereen mondkapjes draagt en de straten meer leeg zijn dan voorheen. Het afgelopen jaar heeft dit natuurlijk wel een negatieve invloed gehad op de economie van Hong Kong. Veel toeristen blijven weg uit Hong Kong, eerst vanwege de protesten en nu vanwege het virus. Het is dan ook te hopen dat de rust snel weer terugkeert.

Geef een reactie