De perfecte scriptie schrijven

Tijdens de meest studies zul je verschillende papers schrijven en tentamens hebben. Er zijn natuurlijk studies waar je meer tentamens hebt dan dat je papers schrijft en sommige studies waar je voornamelijk papers schrijft. Desondanks zal elke studie een grote paper hebben die iedereen moet schrijven, namelijk de scriptie of thesis. Voor veel studenten is dit een groot en intimideren project. Voor sommige studenten is het zelfs zo intimiderend dat ze het uitstellen en uiteindelijk studievertraging oplopen. Desondanks is het onnodig om de thesis als zo intimiderend te zien. Als je het op de juiste manier aanpakt kun je een fantastische thesis schrijven en die op tijd inleveren. In dit artikel bespreken we hoe je de perfecte thesis kunt schrijven.

Een onderwerp kiezen

Wanneer je aan een thesis begint zul je mogelijk moeite hebben met het kiezen van een onderwerp. Een thesis moet specifiek zijn in zijn onderzoeksvraag maar ook een zekere lengte hebben. Het kan dus geen onderwerp zijn wat je in twee pagina’s hebt uitgezocht. Maar aan de andere kant is het ook geen goed idee om een te breed onderwerp te kiezen. Als je dat doet zul je snel in platitudes vallen en een te brede thesis hebben. Daarom is het een goed idee om de balans te vinden tussen een specifieke onderzoeksvraag in een breder onderwerp.

Research

De volgende stap is het vinden van bronnen en informatie zodat je een theoretisch kader kan creëren en je thesis kan plaatsen in een bestaand wetenschappelijk debat. Je zult waarschijnlijk een aantal weken voornamelijk onderzoek doen. Maar tegelijkertijd is het ook ontzettend belangrijk dat je op tijd begint met schrijven. Je zult op deze manier voorkomen dat je verdrinkt in de research en constant meer bronnen aan het zoeken bent. In plaats daarvan is het beter als je probeert om tegelijkertijd research te doen, te schrijven en te herschrijven.

Puntjes op de i

Wanneer je thesis geschreven is zul je eerst een herschrijf proces ingaan. Daarna zul je aandacht moeten besteden aan het nakijken en de spellingcontrole. Je scriptie nakijken kun je het beste doen nadat je het een paar dagen rust geeft. Het is ook slim om je scriptie niet alleen zelf na te kijken maar kunt ook aan andere mensen vragen of ze ernaar willen kijken. Je kunt zelfs een professionele service in de hand nemen. Op deze manier weet je zeker dat je scriptie zonder spelfouten en zonder plagiaat wordt ingeleverd.

Geef een reactie