De essentiële benodigdheden voor de nieuwe student

Elk jaar beginnen er een heleboel nieuwe studenten in september aan de Universiteit of het hoger beroepsonderwijs. Dit betekent voor deze geslaagde scholieren een hele nieuwe periode in het leven. Het is voor deze nieuwe studenten iets om naar uit te kijken maar ook iets wat ontzettend spannend is. Ze gaan vaak naar een nieuwe stad en ontmoeten veel nieuwe mensen. Naast de nieuwe studie komt natuurlijk op kamers gaan, studentenverenigingen etc. kijken. Daarom bespreken we in dit artikel de essentiële benodigdheden voor de nieuwe student.

Een kamer

Logischerwijs is de start van een nieuwe studie ook het moment dat veel beginnende studenten voor het eerst op kamers gaan. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik aangeven dat op kamers gaan een grote toevoeging is voor je studententijd. Het geeft je natuurlijk veel meer vrijheden maar ook nieuwe verantwoordelijkheden om je eigen kleine huishouden te voeren. Als je een kamer wilt aan het begin van je studie is het belangrijk dat je je op tijd inschrijft voor studentwoningweb. Op deze manier heb je een grotere kans op een goede kamer.

Goede fiets

Wij Nederlanders fietsen natuurlijk wat af maar zeker studenten hebben veel belang aan een goede fiets. Ik reed tijdens mijn eigen studententijd altijd op barrels rondt maar deze gingen dan vaak kapot. Constant een nieuwe fiets kopen omdat het vorige barrel kapot is gegaan is uiteindelijk duurder dan een goede nieuwe herenfiets kopen. Helaas worden in de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam ook nog vaak fietsen gestolen. Daarom zul je een goed kettingslot moeten aanschaffen naast het gewone slot en zorg er altijd voor dat je de fiets vastzet aan een paal of hek.

Een goede balans en verantwoordelijkheid

Veel nieuwe studenten verliezen zich een tijdje in de vrijheid die het nieuwe studentenleven brengt. Maar natuurlijk moet je ook nog steeds studeren. Je zult daarom de verantwoordelijkheid moeten dragen dat je ook gewoon nog studeert. Ga niet te veel feesten tot het punt dat je doordeweeks niet meer aan het studeren bent. Tegelijkertijd zijn er ook veel studenten die een burnout krijgen door alles wat ze willen doen. Probeer dus balans te vinden tussen relaxen en studeren. Op deze manier kun je zowel je studie snel afronden en ook genieten van je studententijd. Zonder dat je te gestrest raakt door alle drukte van het studentenleven. Op deze manier zal je studententijd inderdaad een van de leukste periodes van je leven zijn.

Geef een reactie