Creatieve oplossingen bedenken

Door de vreemde situatie waarin we nu leven, kun je een paar dingen doen. Je kunt het niet accepteren en protesteren, je kunt het wel accepteren en je netjes aan de regels houden, maar je kunt ook creatieve oplossingen bedenken om het beste uit de situatie te halen. Ik ben een voorstander van de laatste optie. Dit kan namelijk netjes binnen de grenzen van de corona maatregelen. Tegelijkertijd is het een leuke manier om afleiding te hebben in deze tijd waarin we zoveel mogelijk thuis zitten. Daarom geef ik deze blog een aantal voorbeelden van de creatieve oplossingen die ik bedacht heb. Denk gerust mee, haal inspiratie uit de voorbeelden en bedenk je eigen oplossingen!

Materiaal veelzijdig inzetten

In de dagen van de intelligente lockdown ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik veel materiaal weinig of maar één keer gebruikt wordt. Dan heb ik het niet alleen over de verpakkingen van eten. Ook op zakelijk niveau worden materialen soms onderbenut. Werk je in de logistiek en zit je met veel pallets om handen, maar heb je eerder kratten nodig? Vervang de pallets dan niet gelijk! Door middel van palletranden tover je namelijk een pallet direct om tot een palletkist. Voor een kleiner bedrag en door je materialen veelzijdig in te zetten, kun je dus ook oplossingen vinden (en geld besparen)!

Rondvragen en anderen mee laten denken

Een andere dikke tip? Betrek anderen bij je problemen of je verveling. Door rond te vragen en andere mensen mee te laten denken, krijg je weer nieuwe ideeën. Want wat jij als een probleem beschouwt, ziet een ander namelijk misschien eerder als een uitgelezen kans voor iets nieuws. Heb je bijvoorbeeld geen tuinmeubelen, maar wil je lekker van het weer genieten? Bouw dan je eigen! Met wat materiaal kun je direct aan de slag. Zo is het bijvoorbeeld goed te doen om je eigen tuinmeubels te bouwen van pallets!

Draai het probleem om

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms kan ik behoorlijk vast komen te zitten. Dat kan op verschillende manieren voorkomen. Zo weet ik de ene keer niets te bedenken voor het avondeten, terwijl ik de andere keer naar de muur staar omdat er geen inspiratie komt voor een tekst die ik nog moet schrijven. Wat voor mij op dat soort momenten werkt, is niet meer in “problemen” denken. Draai het om en denk dus vanuit een oplossing. Wat wil je bereiken of waar wil je naartoe werken? Vervolgens ga je na wat je nodig hebt om dat te halen en voila! Opgelost!

Geef een reactie